Friday, February 12, 2010

Ratatouille

Azi am luat primul salariu!
Primul salariu la noul loc de munca, ca salarii am mai luat si din alta parte. Interesant a fost ca l-am luat in plic. Un plic alb, mare, gros, care arata superb in buzunarul de la geaca. Asta chiar ca e primul plic pe care il iau.

Dar nu despre asta vroiam sa scriu, nu despre salariu sau plic, ci despre ce am facut cu el. Cu salariul, nu cu plicul, bineinteles.

Am fost cu Floriana sa sarbatorim primul plic luat la noul loc de munca. Dupa ceva cautari de 5-10 minute am decis sa mergem la "Hanul Berarilor Interbelic", deschis in fosta casa Bucur, la Piata Natiunilor unite. Il recomand cu caldura celor care vor sa guste mancare romaneasca adevarata, aromata, grea, autentica.

Am comandat ceva lejer, eu o saramura de crap, iar Floriana o salata de cruditati si o supa crema de dovleac. Crema de dovleac nu suna chiar asa romanesc, dar salata de cruditati chiar a fost. Floriana mi-a dat si mie sa gust din salata ei si....
"Ai facut o fata! Ca expertul gastronom din Ratatouille, daca iti amintesti..."
Da, sigur ca imi amintesc. Si la fel ca si expertul din film, am avut aceeasi senzatie de déjà-vu, sau déjà-gouté. M-am vazut iar in curtea bunicilor de la tara, in mijlocul bataturii, sub umbra unui salcam batran, asezati pe scaune mici in jurul masutei rotunde, mancand o salara de rosii proaspete, abia culese din gradina, cu castraveti si ceapa si cu branza de capra facuta de mamaie...
Hm...

p.s.: plicul era gros pentru ca erau multe bancnote de valoare mica inauntru

No comments: