Tuesday, July 29, 2008

Daca te-ai suparat, o las aici!

Azi am avut o zi foarte usoara. Treaba la birou, intalniri in oras, ceva usor si lejer, de vara. Din pacate nici un nou contract, dar ziua a fost buna.

Pe la 15:45, ma intorc la birou. Caut un loc de parcare, intru pe mica straduta ce face legatura intre Mantuleasa si strada cu sens unic care da in Sf. Stefan si acolo, surpriza! In fata mea era oprit un Passat negru, cu numar de leasing. Soferul tocmai pleca la alimentara din colt sa cumpere ceva ce l-as sfatui sa-si introduca in originile domniei sale. Am ramas pe loc, stavilind orice imbold de a urla, de a ma da jos, de a face scandal. Am asteptat...
S-a intors dupa 2 minute, s-a urcat in masina si a pornit catre mine. Eu nu m-am miscat. S-a uitat de cateva ori prin ochelarii negrii la mine, a inceput sa gesticuleze un fel de "ce vrei, da-te inapoi". I-am facut semn ca nu ma dau, sa se dea el. Apoi a gesticulat iar un fel de "Daca te-ai suparat, o las aici!"

A coborat din masina si a intrat inapoi in alimentara. Atunci am facut ceea ce ar fi facut orice om cu capul pe umeri dintr-o civilizatie europeana alta decat balcanica. Am sunat la 112. Am vorbit cu operatoare, i-am spus despre ce e vorba si locatia, am asteptat, m-a transferat la Politie. Am vorbit si cu polististul, i-a spus si lui, mi-a zis sa astept ca trimite un echipaj. Nu am mai avut ce sa astept, tipul s-a intors, s-a urcat nervos in masina, a dat cu spatele si a plecat.

Politia probabil inca mai cauta un Passat negru cu numar de leasing parcat in fata unei alimentare pe Mantuleasa 22.

No comments: