Wednesday, June 8, 2016

Tokyo 3rd

Ne-am trezit in jur de 9, am luat un mic dejun ca si ziua precedenta la Edo Sakura, am avut ocazia sa remarcam spiritul anti-risipa al japonezilor, pentru ca ieri nu am mancat omleta, astazi am primit doar jumatate, ne-am echipat in hainele noastre si am pornit prin Tokyo, destinatia: Omote Sando.

Am luat linia H de metrou de la Iryia, schimbat cu Ginza line la Ueno si coborat la Omote Sando. Ne-am plimbat pe bulevard si am vazut magazinele de lux, mergand catre vest spre parcul Yoyogi. Aproape de parc am facut dreapta si am intrat pe celebra strada Takeshida Dori. Prima oprire a fost la un magazin Daiso, unde am stat vreo jumatate de ora umbland prin cele 4-5 niveluri pe care le avea, am cumparat o gramada de prostioare, evantaie, bete, prosoape de bucatarie ... si alte chestii de 100 de Yeni fiecare.


Dupa Daiso ne-am plimbat pe Takeshida si am remarcat magazinele multe si mici cu produse japoneze, colorate, din plastic sau silicon, foarte multe si diversificate, agrafe, panglici, sireturi, ochelari de soare si alte nimicuri. Toate magazinele erau animate de muzica foarte tare sau de cate un japonez cu trompeta care isi promova produsele. Takeshida, ni s-a parut kitsch, dar amuzanta, in contrast cu Omote Sando si luxul de acolo.


In Takeshida am cautat un restaurant si am mancat la o carciuma japoneza, pui cu legume pregatit pe o plita adusa pe masa noastra - Floriana, si pui prajit cu pipote si ficatei - eu. A fost bun, dar ceva deosebit, cu exceptia faptului ca a fost gatit la noi pe masa.


Am intrat in parcul Yoyogi si am vizitat templul Meiji, ridicat in cinstea familiei shogunului Meiji, care a pus bazele Japoniei moderne. In parc ne-am fotografiat cu portile uriase tipic japoneze, din lemn, impunatoare, am vazut butoaiele de sake japonez, dar si butoaiele de vin de Bourgogne aduse de shogunul Meiji din Europa, ne-am oprit la templu, unde am facut o plecaciune speciala marcata de 100 de Yeni aruncati in cutia de lemn si plecat catre sud, catre Shibuya.



Aici am revazut trecerile de pietoni cu multi ... pietoni ... descrise in ziua precedenta, si ne-am imbarcat in metrou catre hotel.

Am mancat la o bodega foarte aproape de hotel, oarecum la bar, intre japonezi, direct pe tejghea, o tocanita de carne de porc taiata foarte marunt eu si o salata de legume Floriana ... eu am luat si o salata de cartofi cu un sos dulce imi aminteste sotia. Nu am luat desert, iar cand scriu aceste randuri pot confirma ca desertul este rar in restaurantele japoneze si oricum nu e punctul lor forte. Acest lucru ar putea fi o explicatie a siluetei de invidat pe care o aveau cu totii, practic nu am vazut oameni grasi in Tokyo, cred ca singurele exemple pe care mi-l amintesc sunt o femeie cu un bebelus mic, practic abia nascuse si era intr-adevar usor dolofana si un domn mai pufos la metrou.


Nu ne amintim foarte clar ce am facut ulterior, insa stiu ca am mers foarte repede la culcare :)

No comments: